Ons verhaal

Op 1 januari 2001 startten we een trainingsbureau, genaamd Blue Note Consultants. We komen voort uit het academisch ziekenhuis Maastricht. Vrij snel na de start van het bedrijf ontdekken we dat we goede trainingen leveren, maar niet zeker weten wat de opbrengst is. De inspiratie-frustratiecurve is een bekend fenomeen. Via een formele training via de American Society for Training & Development ontdekken we de mogelijkheden en kansen van Human Performance Improvement (HPI) .We breiden onze diensten uit van trainingen naar advisering van organisaties bij het inrichten van de werkomgeving van mensen zodat ze in staat zijn om prestaties te kunnen leveren, met veel minder trainingstijd dan voorheen. De resultaten zijn goed. We leren met klanten die voorop willen lopen en meten onszelf aan de international standaarden van de ISPI en de ASTD. Het leidt tot enkele Excellence in Practice Citations en een Excellence in Practice Award. De ervaringen en achtergronden leggen we vast in twee boeken: Liever (g)een training (Arets, Overduin, 2006) en Kostbaar Misverstand (Arets, Heijnen, 2008) en een aantal artikelen en blogs.

 

Als bedrijf maken we een interessante ontwikkeling door: we veranderen de visie en de diensten, we bewegen van een trainingsbedrijf naar een adviesbedrijf. Dit leidt tot veranderingen in de organisatie: we flexibiliseren de trainingsdiensten en we nemen projectmanagers/adviseurs aan.

We herschrijven de processen en we gaan werken met andere partners. Onze waardepropositie verandert mee: we leveren, in cocreatie, meetbaar resultaat in de business van onze klanten. Uiteindelijk veranderen we onze naam: we heten vanaf 2008 Tulser, een anagram van Result.

 

We blijven vernieuwen en verbeteren, zo leveren we vanaf 2009 de eerste performance supportoplossingen in een ziekenhuis. En naast onze diensten op het gebied van klantgerichtheid, kwaliteit en veiligheid, software implementaties en kinderopvang, gaan we opleidingsafdelingen ondersteunen bij de transitie naar meer resultaatgericht werken. Vanaf 2010 ook internationaal door de samenwerking met de Charles Jennings.

 

In 2015 brengen we het boek 70:20:10 Naar 100% Performance uit (Arets, Heijnen, Jennings) en richten we het 70:20:10 Institute op. Adviseurs van Tulser verspreiden het gedachtegoed van het institute naar (internationale) academies en L&D afdelingen in verschillende branches. In cocreatie met deze klanten verbeteren wij voortdurend onze diensten en boeken we samen resultaten.Deze leiden tot nieuwe inzichten voor het L&D vakgebied en nieuwe publicaties, zoals Above the Curve (Arets, in press).

Contact

AINSI-Complex
Lage Kanaaldijk 113A
6212NA Maastricht
Telefoon: +31 (0)43 356 1444